Duikteamnieuwerkerk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Logboek

Logboek

Plas (Rosmalen)

Datum: 18 juni 2009
Zicht: 2-3 mtr
Temp.: min 16 C
Duikers: Robert, Frank
Opmerking:
De naam van de plas laten we maar even in het midden, deze is helaas al een hele tijd gesloten en sindsdien is er niks gebeurd. Zeer jammer voor de sportduikers.
Het was een prachtige duik, ondanks dat het op sommige plekken slecht zicht was. We hebben vele grote scholen van kleine visjes, de nodige snoeken (van 15cm tot 60 cm), een grote rivierkreeft (+/- 12cm), baarsjes en een hele grote karper (graskarper?) gezien.
Oftewel lekker genoten van de nederlandse onderwater flora en fauna.

Op naar de volgende duik.

Put van Heel (Tilburg)

Datum: 26 juli 2007
Zicht: 2 mtr
Temp.: 18 C
Duikers: Theo, Kurt, Robert
Opmerking:
Prettige duik tijdens zware regelval. Auto's geparkeerd aan het water. Eén snoek gezien wat weinig is voor deze locatie. Veel baarzen en veel scholen kleine vis. Zicht onder water kon beter. Sterke koffie na afloop.

Zoelen (Zoelen)

Datum: 18 juli 2007
Zicht: 7 mtr
Temp.: 17 C
Duikers: Theo , Kurt
Opmerking:
Vakantieduik op een nieuwe stek in Zoelen bij Tiel. Vlak voor de zomer is hier de Cockpit van een Boeing 767 te water gelaten welke we hebben bezocht. Het betonde gevaarte ligt op 10 meter diepte en is door het heldere zicht goed te bezoeken.Er ligt ook nog een wrak van een cementgebouwd schip. Bij de plas is een duikshop en vulstation voor duikers. Tevens toiletten en slechtweeraccomodatie. Kosten 2 euro per duiker. Moet je een keertje doen!!!!!!!!

Engelermeer (Engelen)

Datum: 19 september 2006
Zicht: 2-10 mtr
Temp.: 18 C
Duikers: Robert, Robert, Kurt, Theo
Opmerking:
Voor het eerst in lange tijd weer op deze plek gedoken. Rond half negen te water in het donker. Veel grote snoeken gezien, een grote zeelt, baarzen en een paling. In het licht van de duiklampen worden de vissen actief. Groot spul dus en verder veel kleine visjes en zoetwaterkreeft. Gedoken langs de rand van een kleilaag waar het water dieper wordt. De ingang tussen het riet is smal en bereikbaarheid met de auto is goed. Volgende week Tilburg.

Put van Heel (Tilburg)

Datum: 26 september 2006
Zicht: 8 mtr
Temp.: 18 C
Duikers: Robert, Robert, Theo
Opmerking:
Om 8 uur was het al donker dus een echte nachtduik. Op het doodlopende weggetje bij de brug te water gegaan, links van de landtong. Veel - grote - snoeken gezien, baarzen, een paling en een reusachtige karper met grote ronde schubben, ontsnapt uit de rauwbraken?. Eén snoek was duidelijk de baas in de plas en niet van zins voor wat ook aan de kant te gaan. Verder langs de kant veel stortafval, stenen, stoelen en oliedrums. Tijd voor een goede sanering. MDD ca 8.5 meter, DT ca 40 minuten.

Meerse plas (Den Dungen)

Datum: 12-9-06
Zicht: 5-7 mtr
Temp.: 20 C
Duikers: Robert, Robbert, Kurt, Theo
Opmerking:
Nadat de dungense spuitgasten hun oefening hadden gestaakt konden we te water. Geweldig goed zicht en warm water. Er liggen nogal wat roeibootjes onder water, een waar wrakkengebeuren met er vlakbij een reusachtige paling. Verder een aantal kleinere snoeken gezien en we hebben geoefend in het - hoe raak ik mijn buddy kwijt? - duikspel. Robert heeft zijn nieuwe duiklamp beproefd.