Duikteamnieuwerkerk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Logboek

Logboek

Grevelingenmeer (Den Osse)Datum: 22-10-2004
Zicht: Goed
Temp.: 9ºC
Namen duikers: Kurt en Robert
Opmerking:
Erg koud, veel zeesteren en kleine visjes.
Die dag hebben ook een duik gemaakt bij Langemuur/Meeuwenstein. Daar waren ook veel zeesteren en kleine visjes en we hadden licht stroming.

Rosmalense Plas (Empel)


Datum: 28 september 2004
Zicht: 2-3 meter
Temp.: ?ºC
Namen duikers: Kurt en Robert
Opmerking:
Na het verjagen van enkele vaste bewoners op de eerste parkeerplaats van de Rosmalense Plas zijn Kurt en Robert te water gegaan. Onder water kwamen we al veel vis (paling, snoekjes, etc.)tegen. Het hoogtepunt was toch wel een complete tent (niet opgezet overigens!). Het water was wel erg koud en er stond ook veel wind. Het was toch verder een geslaagde duik!

Aqua-Best (Best)

Datum: 21-09-2004
Zicht: 7mtr
Temp.: 14ºC
Namen duikers: Theo + Tim, Kurt + Robert, Chris + Jan en René als duikleider

Opmerking:
Het was een regenachtige avond dat we met deze groep het water in zijn gegaan. Sommige zijn er aan de linker kant van de dam er in gegaan en sommige aan de rechterkant. Beide zijden was het zicht goed en veel vis. Samen met Robert heb ik aan de rechterzijde gedoken. Er waren veel kleine snoekjes. Ook zagen we een grote baars en een grote rietvoren zwemmen. Onder het genot van een biertje hebben we tevreden de duik na besproken bij de auto's.

Aqua best (Best)

Datum: 31-08-2004
Zicht: 4mtr
Temp.: ?ºC
Namen duikers: Theo en René
Opmerking:
Even na half 9 doken René en ik onder voor een duik in het warme water van Aqua Best. Het visier van onze kompassen gezet op de drie daar aanwezige platforms en na wat omzwervingen bereikten we eerst een groot scheepsanker op een diepte van 14 meter. De temperatuur was al wat laag en handenwrijvend ( geen handschoenen) het ketting volgend tot het platform dat lag op 16 /17 meter diep. vervolgens een geslaagde en zeer rustige opstijging gemaakt. Op de terugweg nog een aantal baarzen, snoekjes gezien. Verder geen bijzonderheden en met een volle fles en na het gebruikelijke biertje weer naar huis. Het zicht iets minder dan een week eerder maar nog steeds goed: 4 meter.

Punta Verudela (Pula)

Net weer terug uit Kroatië. Leuke duiken gemaakt in Pula. Het water was nog 23 ºC, dus erg aangenaam. Veel vis, enkele kreeften, Conger eels (en da's nog eens een dikke paling) en octopus. Later het volledige verslag op de website.
Heidi en Rémon.

Surfplas Watertoren (Raamsdonkveer)

Datum: 29-08-2004
Zicht: 8mtr
Temp.: ?ºC
Namen duikers: Rémon, Heidi en Kurt
Opmerking:
Leuke duikplas met veel snoek, voorn en zelfs paling overdag op jacht. Gedoken met Kurt, Heidi en Rémon. Zicht was prima tot 8 meter diep, vis tussen de 0 en 5 meter. Wel een tuinset compleet met parasol op 9 meter direct voor de steiger.