Duikteamnieuwerkerk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Logboek

Logboek

Put van Heel (Tilburg)

Datum: 14 september 2005
Zicht: 2 tor 5 mtr
Temp.: 21 ºC
Duikers: Lex, Theo
Opmerking:
Lex is geslaagd voor z'n eerste ster. We hebben de opstijgingen nog een keertje geoefend en diverse procedures doorgenomen en dat ging allemaal heel prima. Nu de spullen nog naar de NOB. Verder een aantal aardige snoeken gezien en we zijn nèt niet beschoten door een paar illegale eendenjagers. Op de wal deze keer Jeroen. De foto's volgen later.

Put van Heel (Tilburg)

Datum: 9 september 2005
Zicht: 4 mtr
Temp.: 22 ºC
Duikers: Jeroen, Theo
Opmerking:
Speciale duik om te zien of de de laatste oefeningen voor het 1*-duikbrevet er goed in zitten bij Jeroen. Na enig oefenen lukten de opstijgingen in de voorgeschreven snelheid en het onderdeel "redden instructeur" naar behoren zodat we de papierwinkel in orde kunnen maken. Volgende week woensdag Lex.
O ja, we hebben ook nog een paar snoeken en baarzen gespot en het vistuig van Lex gescoord dat om een steen was gewikkeld.

Grote P-plaats (Rosmalense plas)

Datum: 6 september 2005
Zicht: 1 tot 5 mtr
Temp.: 22 ºC
Duikers: Robbert en Jeroen, Kurt, Jolanda en Rémon, Lex en Theo
Opmerking:
Avondduik in warm water. Het wordt al weer vroeger donker en dat is ook te merken aan veel vis die voor de schijnwerpers verschijnen: jagende snoeken, veel baarzen, zoetwaterkreeft en paling. Al met al een mooie duik met een biertje tot besluit.

Zeelandbrug (Zierikzee)

Datum: 29 juli 2005
Zicht: 10 mtr
Temp.: 20 ºC
Duikers: Kurt, Theo
Opmerking:
Half uur voor kentering laagwater te water. In totaal ca 6 duikers. Goed zicht. Weinig stroming. Veel grote Harders aanwezig bij de eerste pijler. Verder nog enkele grote kreeften verstrikt in visdraad losgesneden met onze duikmessen. Mooie mosselbanken. Prachtig zonnig weer.

Tijningen (Zaltbommel)

Datum: 04-08-2005
Zicht: 3 mtr
Temp.: 16 ºC
Duikers: Robert K. , Robert O. en Kurt
Opmerking:
Het enige wat we gezien hebben is een scheef platform op 8mtr diepte en heleveel kleine visjes langs de kant zoals: voorens, baarzen en diverse andere onbekende soorten. Ook wij hebben geen snoeken gezien.

Zuidlangeweg (Dreischor)

Datum: 29 juli 2005
Zicht: 10 mtr
Temp.: 21 ºC
Duikers: Kurt, Theo
Opmerking:
Veel kreeft onder andere in de vele reefballs die je tegenkomt op 7 meter diepte als je vanaf de instapplaats rechtdoor zwemt. Ook een mooie kompaskwal gezien. Op een vrijdag is de duikstek verder vrijwel geheel verlaten en kan je naar hartelust je weg zoeken. Bakboord uit zijn er geen netten van palingvissers.