Duikteamnieuwerkerk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Logboek

Logboek

Meerse Plas (Den Dungen)

Datum: 30-05-06
Zicht: 3 mtr
Temp.: ? C
Duikers: Kurt, Theo en Robert
Opmerking:
Een leuke en ook leerzame duik gemaakt in de Meerse Plas. De opkomst was redelijk hoog, maar liefst 3 duikers! Samen met Theo hebben we de noodreddingsprocedure en de opstijging vanaf 5 en 8 meter nog eens doorgenomen. Kortom een zeer leerzame duik!

Meerse plas (Den Dungen)

Datum: 24-05-2006
Zicht: 5 mtr
Temp.: 8 C
Duikers: Theo, Robert, Chris, Kurt, Rémon
Opmerking:
Brrr, dat was toch wel behoorlijk fris. Nog maar weinig te zien, behalve kikkervisjes weinig noemenswaardig. Theo en Kurt hebben geprobeerd te duiken met slechts een enkele vin, wat ze toch alleraardigst deden. Volgende week Engelenmeer.

Rauwbraken (Berkel-Enschot)

Datum: 18-05-2006
Zicht: 5 mtr
Temp.: 10 C
Duikers: Rémon, Chris, Kurt en Robert (Astrid voor de gezelligheid)
Opmerking:
Ondanks dat we bijna geen vis hebben gezien hebben we toch een uurtje gedoken. Wat wel leuk was waren de nieuwe waterlelies en andere plantjes die aan het groeien waren. Deze zomer zal er wel veel begroeiing kunnen zijn onderwater.

Wiel aan de Empelsedijk (Empel)

Datum: 29 oktober 2005
Zicht: 2.5 mtr
Temp.: 15 C
Duikers: Robert en Kurt
Opmerking:
Aangezien er vaak vissers langs de waterkant zitten, leek het ons wel een mooie duikstek. We hebben er veel gezien: plantjes, flessen en zand. Het was er niet erg diep en de vissen, tja die waren er niet. Dus wat die vissers daar nu doen weet we niet. Wel hebben we enkele kleine visjes zien.

Rosmalenseplas (Empel)

Datum: mrt - 2006
Zicht: - mtr
Temp.: - C
Duikers: -
Opmerking:
Een unieke vondst: misschien ligt wel het complete skelet van een mammoet op de bodem van de Rosmalense Plas. Voorlopig blijft een vorig jaar aangetroffen mammoetschedel op pakweg tien meter diepte onder water liggen. Omdat de tand muurvast zat, zal de schedel ook nog in het zand zitten. En vanwege de aanwezigheid van de tand is aannemelijk dat de overige resten eveneens in de buurt liggen. Om te voorkomen dat de mammoetresten illegaal worden geborgen, heeft Den Bosch wel een duikverbod ingesteld.
Bron: WebSite van O.S.V. Rosmare

Put van Heel (Tilburg)

Datum: 21 september 2005
Zicht: 4 mtr
Temp.: 17 C
Duikers: Remon, Jeroen, Theo
Opmerking:
Leuke nachtduik waarbij we veel snoeken hebben gespot. Ongeveer 4 grote en 10 kleinere. Verer baars en zeelt. Helaas miste Lex zijn duikbril maar kwam wel met een antieke 404. Ruim 3 kwartier gedoken, 8 meter diep.