Over het duikteam

Over duikteam Nieuwerkerk!

Over duikteam Nieuwerkerkhans_als_mosselman

Nieuwerkerk is een vereniging van zo'n dertig (actieve) duikers, gevestigd in Vught met een zeer gezellig clubhuis aan de IJzeren man. De trainingen zijn op donderdag avond. Dan bruist het van de activiteiten, eerst in het zwembad, daarna aan de bar. Barman Hans van Noort zorgt voor het natje en zijn vrouw Marij voor het droogje. De trainingen rouleren. D.w.z. dat de trainingen om de beurt gegeven worden en dus tevens inhoud dat als degene die training geeft aanwezig is en zich een beetje voorbereid heeft, je naderhand best aan een pilsje toe bent.

najaarskamp_op_de_dijk_in_zeelandIn principe wordt er in het najaar een buitenlandse duikreis georganiseerd. Alleen dit is al voor veel leden een goede reden om bij de club te blijven. Andere evenementen zijn niet van de lucht. Het jaarlijkse Pinksterkamp wordt met Hemelvaart in de Belgische Ardennen gehouden. In het najaar wordt er een duikkamp in Zeeland georganiseerd, compleet met mosselen of andere verse vis. En tussendoor wordt menig ander leuk evenement georganiseerd, waaronder het klemzitten in grotten en diverse eetpartijen. Kortom, als je er eenmaal gewend bent wil je er niet meer weg.

Voor nieuwe leden is er momenteel nog ruimte. Neem daarvoor en ook voor andere vragen c.q. mededelingen contact op met onze secretaris Erik van Leur. door gebruik te maken ons contactformulier te vinden in het tabblad 'contact informatie' hierboven.

Het Clubhuis

Ons clubhuis bevind zich in het "oude gedeelte" van de gebouwen aan de ijzeren man. We komen hier weekelijks bijeen om gezellig bij te kletsen of na te praten over een duik of training. Ook als leden een keer niet getraind of gedoken hebben komen ze voor de gezelligheid.
Hier een kleine sfeer impressie van een rustige avond na de training.

P1020030 P1020036 P1020034

De foto's zeggen genoeg, lekker gezellig en knus!

Het zwembad.

Ons trainingsbad ligt ook in Vught en wel op het terrein van Reinier van Arkel. Het is een 25m bad met een maximale diepte van 3,5m. De helft van het bad heeft een mobiele bodem die we aan kunnen passsen aan de gewenste diepte. Bijvoorbeeld handig voor een eerste kennismaking met de duiksport en de daarbij benodigde apparatuur, want je hebt dan behoorlijk wat spullen op je rug hangen en om je lichaam heen verzameld. Toch prettig als je dan wat "vaste grond" onder je voeten voelt ;-).

Verder gebruiken we het bad om onze conditie op peil te houden net zoals onze basisvaardigheden. We trainen voornamelijk in een groep en een enkeling individueel. De groepstraining bevat altijd een onderdeel duurtraining, piekinspanning, adembeheersing en combinaties hiervan. Hoe verder de training voordert hoe meer het aandachtsgebied verschuift van conditietraining naar adembeheersing en onderwater oefeningen. Af en toe wordt er afgesloten met een spel element. Het uur is vaak voorbij voordat je er erg in hebt.

p1020040p1020043p1020044